TwenteXL werving & selectie

Nieuws & Actualiteiten

Het laatste nieuws

De laatste info over ontwikkelingen in de werving & selectiemarkt

Regelmatig publiceren we op persoonlijke titel, informatie over arbeidsmarktgerelateerde topics.
Topbaan!

#vacature #RGS


Heb jij affiniteit met de thema's vastgoed, samenwerken en resultaatgericht? Bel, app of mail Rob Beuker: 06-38828876 | r.beuker@twentexl.nl of check de URL: https://www.twentexl.nl/vacatures/consultancy/business-consultant-rgs-nederland 

Oktober 2023

Gefeliciteerd kandidaat en opdrachtgever met deze match.


Deze vacature is ingevuld. Check de link voor alle actuele vacatures 
augustus 2023

De kracht van (een) werving en selectie (bureau) voor sollicitant en werkgever.

Het solliciteren via een werving en selectie bureau kan veel extra waarde bieden aan de sollicitant, de opdrachtgever en het gehele sollicitatieproces. Hieronder lees je zeven voordelen:

Exclusieve behandeling
Een werving en selectie bureau behandelt de vacature doorgaans exclusief, wat betekent dat sollicitanten alleen via het bureau met de werkgever in gesprek kunnen komen. Hierdoor kan het bureau de sollicitant aangeven hoe goed het profiel van de sollicitant past, welke kans hij/zij maakt en hoe de procedure verloopt. Dit vergroot de kans van slagen.

Informatie en voorbereiding
Het werving en selectie bureau informeert de sollicitant over alle ‘ins en outs’ van de organisatie en de functie waarop gesolliciteerd wordt. Daardoor kan de sollicitant een weloverwogen keuze maken en bepalen of hij/zij verder wil deelnemen aan de sollicitatieprocedure.

Bereikbaarheid en benaderbaarheid
Een werving en selectie bureau heeft graag contact met de sollicitant en is bereikbaar, informeel en benaderbaar. Dit betekent dat bij vragen of onduidelijkheden gemakkelijk contact opgenomen kan worden en ondersteuning geboden wordt.

Intermediair
Het bureau regelt mogelijke vervolggesprekken op momenten die voor de sollicitant passen. Daarnaast koppelt het bureau per gesprek de wederzijdse bevindingen en relevante informatie naar elkaar terug. Hierdoor blijven beide partijen goed geïnformeerd gedurende het sollicitatieproces.

Deskundigheid, begeleiding en advies
Een werving en selectie bureau beschikt over deskundigheid en kan beide partijen adviseren en begeleiden gedurende het gehele proces, inclusief eventuele onderhandeling om al dan niet tot overeenstemming te komen. Een bureau heeft ervaring met het begeleiden van sollicitanten en werkgevers en kan waardevol advies bieden.

Rechtstreeks dienstverband
Als beide partijen uiteindelijk tevreden zijn, gaat de sollicitant rechtstreeks in dienst bij de werkgever. Het biedt meer kans op een duurzame arbeidsrelatie.

Toekomstige kansen
Als de sollicitant niet wordt aangenomen voor de specifieke functie waarop gesolliciteerd is, kent het werving en selectie bureau de sollicitant nu wel. Het bureau heeft zijn/haar vaardigheden en onderscheidend vermogen in beeld en kan de sollicitant eventuele andere vacatures voorleggen. Dit vergroot de scope en carrièremogelijkheden.

Een werving en selectiebureau kan een positief effect hebben op het gehele sollicitatieproces. Twijfel dus vooral niet, het kan juist een waardevolle partner zijn die ondersteunt en begeleidt waar nodig.
juli 2023

Help! Waar vind je tegenwoordig nog IT Talent?

In de huidige digitale wereld is het vinden van IT-talent van essentieel belang voor het succes van elk bedrijf dat gebruik maakt van IT technologie. Het vereist tegenwoordig een breed scala aan vaardigheden, zoals software-ontwikkeling, netwerkbeheer en cybersecurity. Het vinden van geschikte kandidaten voor deze functies kan een uitdaging zijn vanwege de vraag naar deze vaardigheden en de competitieve aard van de arbeidsmarkt.

Hieronder zijn enkele tips om u te helpen bij het vinden van IT-talent:

Maak gebruik van online wervingsplatforms
Er zijn tal van online wervingsplatforms die je kunt gebruiken om IT-talent te vinden. LinkedIn is een populaire optie voor het werven van IT-professionals. Je kunt dew zoekopdracht filteren op basis van specifieke vaardigheden, ervaring en locatie. Het plaatsen van een vacature op je eigen website of op jobsites kan ook effectief zijn. Een mix van bovenstaande is nog beter.

Organiseer evenementen en hackathons
Hackatons kunnen een geweldige manier zijn om IT-talent te vinden. Deze bijeenkomsten brengen technische professionals samen en bieden hen de mogelijkheid om hun vaardigheden te demonstreren en contact te leggen met andere professionals en werkgevers. Het kan ook helpen om je bedrijf en vacatures te promoten bij deze evenementen.

Gebruik sociale media
Sociale media kan een krachtig hulpmiddel zijn om IT-talent te vinden. Maak gebruik van platforms zoals Twitter, Facebook en Instagram om je vacatures te promoten en je bedrijf te presenteren. Je kunt ook gebruik maken van hashtags en andere sociale media strategieën om je bereik te vergroten en potentiële kandidaten te bereiken.

Maak je bedrijf aantrekkelijk voor IT-professionals
Het belangrijkste bij het aantrekken van IT-talent begint met het aantrekkelijk maken van je bedrijf voor deze professionals. Zorg ervoor dat je concurrerende salarissen biedt, een goede werk-privébalans en andere voordelen die aantrekkelijk zijn voor IT-professionals. Bovendien kan je een werkcultuur en -omgeving creëren die stimulerend is voor technische professionals.

Meer info of hierover eens van gedachten wisselen? Bel of mail me gerust.
Rob Beuker | TwenteXL werving & selectie| 06-38828876 | r.beuker@twentexl.nl