Vacatures in Twente en daarbuiten

Bekijk onze vacatures

TwenteXL op een kruispunt in je carrière

Vacature aanmelden

IT vacatures

Vacatures ICT

Blog

Arbeidsmarkt = Kandidatenmarkt
De arbeidsmarkt is momenteel weer een kandidatenmarkt.
Dat betekent dat kandidaten het weer meer voor het zeggen hebben in het sollicitatieproces
Nog geen 2 jaar geleden was dat geheel andersom, er was toen sprake van een werkgever markt.

Door een flink aangetrokken economie in Nederland, zijn organisaties (werkgevers) graag bereid
nieuw personeel aan te trekken om te beantwoorden aan de economische groei.
De vraag trekt in meerdere branches en functiegroepen dermate hard aan, dat de vraag het aanbod overstijgt. Dan ontstaat er krapte op de arbeidsmarkt.

Sollicitanten ofwel kandidaten kunnen hiermee hun voordeel doen. Zij hebben meer keuze en kunnen kritischer zijn, omdat ze voor diverse werkgevers interessant zijn. Bovendien hebben zij een belangrijke stem in het kapittel “aan tafel”. Zo kun jij als interessante sollicitant je wensen inbrengen en invloed uitoefenen op het gebied van het soort dienstverband, de werktijden, aanvang, het aantal uren, vanuit huis werken, maar ook qua salarishoogte en secundaire voorwaarden. Ook kun je je voorkeuren wat betreft functie inhoudelijke aspecten (werkzaamheden, bevoegdheden, vrijheden en andere toezeggingen) aangeven en zo mogelijk realiseren.
Kandidaten: de juiste personeel intermediair helpt je naar de eindstreep!

Enkele voorbeelden uit de praktijk (2017):

- Een werkgever die de salaris range en functie inhoud voor de aan te nemen sales support en logistiek medewerker fors bijstelt vanwege de unieke wederzijdse klik

- Een sollicitant die als junior of starter, naast een stuk begeleiding al het vertrouwen krijgt bij aanvang zoveel mogelijk allround zijn functie te mogen uitoefenen. Ook wordt er meer ruimte voor begeleiding geborgd door de nieuwe werkgever.

- Een ervaren en veelbelovende export manager Duitsland, die door zijn verdiende sporen en het vertrouwen na de diverse gesprekken, de werkgever weet te overtuigen in de onderhandeling een 15 % hoger aanvang salaris toegezegd te krijgen. Daarmee is de match gemaakt.

- Sollicitant reageert op een functie als verkoper en krijgt tijdens het sollicitatieproces een andere functie aangeboden die beter past bij de wensen en ambities van de sollicitant. Door de unieke achtergrond en persoonlijkheid van deze kandidaat is een nieuwe functie als projectleider gecreëerd, naar tevredenheid van sollicitant en werkgever.

- Een salesmanager New Business die door zijn persoonlijkheid en track record, vanaf aanvang in zijn positie alle vrijheid en bevoegdheid toegezegd krijgt, terwijl deze uit een totaal andere branche/ business komt.

Werkgevers; maak gebruik van de expertise van je personeel intermediair. Zij adviseert je met hun brede scope op organisaties, hoe je de ruimte creëert om met de ideale kandidaat ook daadwerkelijk tot de match te komen.Tom Evers,
TwenteXL werving & selectie
Blogt op persoonlijke titel
Job Search Agent
Maak een Job Search Agent en ontvang nieuwe vacatures per e-mail.

TwenteXL werving & selectie

Aanslagsweg 18
7622 LD Borne

T: 074- 266 0100
M: 06- 48 50 1999
M: 06- 388 288 76
M: 06- 1487 2664
E: info@twentexl.nl

OTYS Recruiting Technology © TwenteXL werving & selectie 2019 | Voorwaarden | Linkpartners | Sitemap
LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.
TwenteXL gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close